Anden afdeling venter øst for Kattegat

Bare to uger efter sæsonen startede er STEP Motorsport tilbage på asfalten. Denne gang køres der på Anderstorp i Sverige.

Den svenske tidligere F1-bane bliver en spændende udfordring for både team såvel som kører. Det har nemlig ikke været muligt at gennemføre en testdag på banen inden løbsweekenden, så hverken opsætning eller baneerfaring er med i bagagen fra Danmark:

– Vi skal have mest muligt ud af de to træningspas fredag, så vi kan have en skarp opsætning klar til kvalifikation og løb lørdag. Victor har aldrig været her, men flere af os i teamet har været her før, så vi står ikke på helt bar bund, fortæller teamchef Morten Dons, der selv kørte på banen som deltager i Swedish GT5 Challenge i 2013 – et løb, som han i øvrigt vandt.

Indlæringskurven bliver lodret i weekendens løb på Anderstorp.

Banen er markant anderledes end de små danske baner, som der normalt køres på i Formel 4-mesterskabet. Langsiden er mere end en kilometer lang, og svinghastighederne markant højere, så der bliver noget tilvænning for teamets nordjyske kører.

– Det er en anden måde at køre bilen på, men det skal Victor nok lure hurtigt. Ofte giver det også nogle vigtige erfaringer, som kan gøre en forskel når vi kommer tilbage til de danske baner, så jeg håber at både mekanikerne og køreren vender hjem med nye erfaringer efter weekenden, siger Dons.

Samtidig ser det ud til at vejrguderne er med den svenske racerbane, og med udsigt til temperaturer omkring 20 grader kan det blive en rigtig fin løbsweekend hinsidan.