Debutanten tog fire topplaceringer på Ring Djursland

STEP Motorsport gav en ny kører debut i Formel 4 på Ring Djursland i weekenden, og der blev kvitteret med pokaler og brede smil.

Den algierske Leo Robinson kom til den østjyske bane uden mulighed for at træne på banen forud for weekenden, men det lod han sig ikke mærke af; der var fuld fart på ham og STEP-raceren fra første færd.

Allerede i træningen markerede han sig med næsthurtigste omgangstid. Igen i tidtagningen fortsatte den gode stil, dog måtte han nøjes med tredje bedste omgangstid og dermed startplacering til weekendens første heat. Den blev i sikker stil konverteret til en andenplads efter godt et kvarters kørsel, og med reglerne for omvendt startrækkefølge betød det, at Leo startede andet heat fra syvendepladsen.

Søndag formiddag gik starten til andet heat, og i løbet af få omgange var Leo Robinson igen på vej frem gennem feltet. Den algierske teenager satte flere præcise overhalinger ind og kunne køre over målstregen som nummer tre.

Bare halvanden time senere gik starten til næstsidste heat, og fra sjette startplacering kørte han sig endnu en gang fremad og overhalede i flot stil flere konkurrenter inden han sluttede på andenpladsen. Sammenlagt betød resultaterne fra de tre første heat, at der holdt en grøn STEP-racer i pole position til finaleheatet.

Med en erfaren konkurrent ved siden af sig måtte Leo dog hurtigt lade sig falde ned på andenpladsen, men her skiftede rollerne fra at være den jagede til at være den jagtende. Samtlige omgange af løbet lå Leo og kæmpede med to konkurrenter for at afgøre podieplaceringerne i weekendens sidste løb. Kort før mål tog Leo chancen for at tage sejren, men det mislykkedes og kostede andenpladsen.

Selv er Leo godt tilfreds med sin debutweekend i Formel 4:

– Det har været rigtig sjovt og lærerigt. Det danske Formel 4-felt er stærkt, og der bliver kørt godt til i toppen af feltet, så jeg er stolt af at kunne være med dér, siger han og fortsætter:

– I det sidste løb så jeg en mulighed for at angribe førstepladsen, og det så først ud til at lykkes, men i indersporet var asfalten mere ujævn end jeg havde regnet med, så jeg kunne ikke bremse hurtigt nok. Det lykkedes lige akkurat at undgå at tage nogen med mig, men jeg fik en hurtig snurretur ud af det – men tredjepladsen reddede jeg trods alt.

Med sine første to pokaler i hus – både for tredjepladsen i løbet og for at være tredjebedste rookiekører – har den unge algierer fået blod på tanden:

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme til Padborg Park og opleve Night Race! Det bliver et spændende løb, og jeg går helt sikkert efter at forbedre resultatet fra i dag, siger han.

For teamchefen har weekenden været et godt bevis på teamets kunnen:

– Leo har uden tvivl et stort talent, men han er også en dedikeret og hårdtarbejdende ung mand, som arbejder for at opnå sine mål. Han viste gode takter inden weekenden, men det har været en fornøjelse at se ham udvikle sig næsten omgang for omgang. Der er mere i ham, end vi har set endnu, så jeg tror at vi får én på opleveren i sæsonens sidste to løb, siger Morten Dons.

Der er heldigvis kun to uger til næste løb i Formel 4-mesterskabet. Night Race køres på Padborg Park lørdag den 16. september.