Første STEP Camp gav sved på panden

Størstedelen af STEP Sports Management’s atleter tog lørdag turen til Struer, hvor der var indkaldt til årets første inspirations- og træningssamling.

Konceptet bag STEP Academy bygger på det faktum, at livet som racerkører er så meget mere end at køre stærkt rundt på en racerbane. Derfor blev der lagt ud med emner som præsentationsteknik, sponsorsøgning og brug af sociale medier.

“Som racerkører er du heldig, hvis du bruger ti procent af din arbejdstid på at køre racerbil – resten går med at finde sponsorer og pleje dit brand. Det er et benhårdt fact, som du skal acceptere inden du begynder at arbejde dig i retning af en karriere” fortæller Morten Dons om årsagen til emnerne på årets første træningssamling.

Mediepartner i STEP Sports Management, Kim Gripping, gav atleterne inspiration og en række konkrete værktøjer til at styrke deres indsats på de sociale medier. En stærk tilstedeværelse på Facebook og Instagram er en vigtig parameter når sponsorerne skal findes, og det er aldrig for tidligt at komme igang.

Én af dagens atleter, TCR-køreren Martin Andersen, var glad for at få en ny dosis inspiration og indspark til karrieren:

“Det var en virkelig godt planlagt dag, hvor jeg virkelig fik meget med hjem i bagagen. Meget som jeg kan bruge igennem en hel sæson, samt en masse omkring sponsorhåndtering. Jeg ser allerede frem til næste samling hvor vi skal se vores forbedringer på fysikken, mentalt og på de sociale medier. Det har givet mig endnu mere blod på tanden til at give den gas!”, siger Martin Andersen.

Eftermiddagen blev brugt på en række fysiske udfordringer. Pulsen kom op og muskler og mentalt overskud blev sat under pres – og selvom der altid kan finpudses og forbedres, er Morten Dons glad for den indsats, der blev lagt dagen igennem:

“Vi havde en rigtig god dag med virkelig engagerede racerkørere, som deltog aktivt og sugede til sig af vores erfaringer og input – og da det kom til de fysiske øvelser blev der bare gået til den. Der var ikke én, som sparede på kræfterne eller nøjedes med at give sig 90 procent, og dét er lige sådan, det skal være.”

Næste træningssamling i STEP Academy-truppen vil blive afholdt op til sommerferien.