Forberedelserne skal give en god sæsonstart

STEP Motorsports talenter er klar til at starte sæsonen i Nordic 4 efter et forår fyldt med forberedende arbejde.

Forberedelser har domineret arbejdet for teamet, som udover fire træningsdage på Circuito de Calafat i Spanien har haft en række træningsdage i Danmark forud for sæsonen. Med kørerbesætningen på plads i god tid har der været plads til at være grundige:

– Det er første gang, det er lykkedes os at have kørerne på plads i så god tid, at vi har kunnet gennemføre et seriøst forårsprogram. Det har givet en masse arbejde på værkstedet, men til gengæld står vi med fire kørere, der allerede føler sig hjemme med bilerne og teamet, fortæller teamchef Morten Dons, som i denne uge har afsluttet forberedelserne med to træningsdage på Padborg Park.

Man kunne derfor tro, at der var tårnhøje forventninger til weekendens løb på den sønderjyske racerbane. For med så grundige forberedelser, skal resultaterne vel følge efter?

– Jeg har stor tiltro til, at alle fire kørere er i stand til at køre bilerne i et fornuftigt tempo og uden at lave mærkbare fejl. Når det er sagt, så er vores kørere hos os for at udvikle sig, og selv de bedste træningsdage forbereder dig ikke på at holde på startgridden og vente på at de røde lamper slukker. For os er det her bare en ny fase af kørernes udvikling, så der er bestemt plads til fejltagelser – hvis bare vi kan tage ved lære af dem, siger han.

Mathias Bjerre Jakobsen kørte hele sidste sæson i serien og er i år skiftet til STEP Motorsport, mens Lærke Rønn Sørensen deltog i sidste halvdel af sæsonen og dermed også har sin del af erfaringer med sig. Til gengæld har både Sebastian Bach og Emily Cotty til gode at stille til start i et løb – og erfaring fra gokartsporten er kun delvis nyttig i en formelbil:

– Hvis ikke der er lidt ekstra nerver på i deres første formelløb vil jeg påstå, at der er noget galt. Der er planen, at vi som team sørger for at tage os af alting og hjælpe kørerne til at gå fokuseret til opgaven, selvom sommerfuglene drøner rundt i maven på dem, siger Morten Dons, der glæder sig til at få den første status på kørernes udvikling:

– Weekendens løb kommer til at give os udgangspunktet for hvad kørerne skal arbejde på fra nu af. Vi har godt styr på deres køreteknik og hvordan de kan forbedre sig her, men nu kommer der mange flere elementer i spil, når de kan måle sig mod hinanden og resten af feltet i rigtig konkurrence. Jeg glæder mig helt vildt til at få alle fire godt gennem første løbsweekend, og jeg ved at både de og alle i teamet er maksimalt forberedt.

Løbene i Nordic 4 bliver streamet live på Youtube-kanalen Dansk Motorsport Live.