STEP MOTORSPORT

FORMEL 4 DANMARK 2022

DET ULTIMATIVE VÆRKTØJ TIL AT LÆRE HÅNDVÆRKET

Det internationale motorsportsforbund (FIA) etablerede Formel 4-klassen som den oplagte nationale indstigningsklasse for unge racerkørere, som ønsker at skifte karting ud med banesport.

Opskriften har vist sig at være vellykket, og med mesterskaber i over 20 lande, heriblandt Danmark, er der masser af muligheder for at starte sin karriere her.

STEP Motorsport har i 2022 investeret i to biler som skal delltage i det danske mesterskab. Muligheden for at køre race mod andre unge talenter i ens materiel giver det optimale udgangspunkt for kørerudvikling – og det er dét, vi er her for.

Udover deltagelsen i Formel 4 er vores kørere ligeledes tilknyttet STEP Academy, hvor vi arbejder med medietræning, karriereplanlægning og sponsorsøgning som vigtige emner.

Talentudvikling

Fra karting til formelbiler

Overgangen fra karting til banesport kræver mere end den køretekniske omstilling. Skal karrieren byde på internationale muligheder er det et must at lære håndværket fra bunden. Formel 4-bilen er en perfekt platform, hvor køreren lærer at arbejde med både bilens fysiske vejgreb og det aerodynamiske greb fra vingerne.

Køreteknik og mekanisk forståelse er et must, når man som racerkører kommer til de internationale teams, ligesom evnen til at sætte sig ind i data fra bilen også skal mestres. Men STEP Motorsport handler om meget mere end at køre stærkt på banen:

Vores kørere bliver trænet i sponsorarbejde og mediehåndtering – som racerkører er sponsorsøgning og PR en vigtig del af hverdagen, og jo bedre man er til det, desto lettere er det at komme i betragtning til de spændende muligheder og sponsorater.

Kørere

Julius Dinesen

Direkte fra de internationale gokartbaner til dansk Formel 4 og målrettet talentudvikling med STEP. Julius har kørt karting i udlandet i flere sæsoner og har nu sat kursen mod en karriere i formelbiler. 

Første skridt er Formel 4 i Danmark med STEP.

Victor T. Nielsen

Frisk ankommet fra Rotax World Finals 2021 har Victor en målsætning om at skabe en karriere med elektrisk motorsport. Inden da gælder det om at lære håndværket, og i år sker det i Formel 4 med STEP.

Mygale M14-F4

160 hestekræfter ligger der lige bag ryggen på vores kørere, klar til at blive sluppet fri på de danske baner.

Den franskbyggede Mygale F4-racer er monteret med en firecylindret Renault-motor og sekstrins sekventiel gearkasse. Kræfterne bliver kanaliseret ned i asfalten gennem de 10 tommer brede Pirelli slicks.

Sikkerheden er også i top. Bilen er bygget på en monocoque af kulfiber som er godkendt af FIA.

SPECifikationer

  • Renault 2.0L
  • 160 hestekræfter til 645 kilo inkl. kører
  • Sekstrins sekventiel gearkasse
  • Downforce

Formel 4 - DK

Årets mesterskab køres over seks afdelinger på de tre danske baner samt på Sturup Raceway i Sverige. Et stærkt felt af unge og sultne racerkørere kommer til at give hinanden hård modstand om hver placering – det bliver et spændende år!

Løbskalender 2022

7-8. maj

11-12. juni

25-26. juni

13-14. august

10-11. september

8-9. oktober

Padborg Park

Sturup Raceway

FDM Jyllandsringen

Ring Djursland

Padborg Park

FDM Jyllandsringen