Klar til Formel 4-debut efter intensivt testprogram

STEP Motorsport har de seneste uger turneret mellem racerbanerne som opvarmning til sæsonstart i det danske Formel 4-mesterskab.

Med skiftet fra en enkelt bil i Danish Endurance Championship til to biler i Formel 4 har niveauet – og arbejdspresset – fået et nøk op. Der er meget at få klar til sæsonstart, når der samtidig er to nye biler som skal læres at kende, men teamet er godt og vel klar til årets første løb:

– April har været travl! Vi har fået kørt en pæn håndfuld testdage på Padborg Park, Jyllandsringen og Sturup Raceway, så det har til tider været sent før lyset blev slukket på værkstedet, fortæller teamchef Morten Dons, og fortsætter:

– Mekanikerne har virkelig arbejdet igennem for at få tingene til at lykkes, og den slags kan man ikke rose nok. Vi har et rigtig stærkt team bag de her to biler, så jeg tror det bliver et godt år.

Teamets to kørere, Victor T. Nielsen og Julius Dinesen, har begge fået en god portion tid bag rattet, og mens de har høstet værdifulde erfaringer med deres nye arbejdsredskab, har teamchefen nydt at se deres udvikling tage fart:

– Begge drenge har klaret overgangen fra gokart rigtig flot, og de har været dygtige til at tage imod og anvende den feedback, de har fået fra mekanikerne og jeg selv. Det kan man også se på omgangstiderne, lyder det hemmelighedsfuldt fra teamchefen.

Også på det dekorative område har der været travlt. Bilerne har fået en frisk foliering med god plads til kørernes egne sponsormærker, og hele teltet har også fået en kærlig overhaling i vinterpausen.

– Vi forventer at vores kørere inviterer deres sponsorer, venner og familie på besøg i løbet af sæsonen, og her skal teamet gerne fungere som en god base at nyde dagen fra, så gæsterne har lyst til at komme igen en anden gang, siger Dons.

Sæsonstarten på Padborg Park bliver spændende. I et rekordstort felt på op mod 14 ens Formel 4-biler skal dyste over tre heat på den sønderjyske racerbane, og teamchefen vil ikke sætte konkrete ord på sine forventninger til kørerne:

– Det er første løb for Julius og Victor – og for den sags skyld også for teamet – i Formel 4, så fokus er hundrede procent på at komme godt i gang, vænne sig til hvordan et løb køres i en formelbil, og så selvfølgelig komme hjem uden skader. Der er ikke mange gengangere fra sidste år i feltet, så det er svært at vide hvordan styrkeforholdet er … men jeg er fortrøstningsfuld, lad mig sige det sådan, slutter Morten Dons.

Sæsonpremieren køres på Padborg Park den 7-8. maj. Løbene i Formel 4-klassen kan ses live på Youtube (https://youtube.com/supergtdanmark).