Night Race forude for STEP-talenterne

Talenterne er klar til ny læring, når STEP Motorsport i weekenden afslutter sommerpausen og deltager i fjerde afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park.

Var det ikke for et par kørelystne racertalenter, ville sommerpausen i DEC-mesterskabet have varet en evighed. Men både Silas Rytter og Mads Riis har brugt sommeren på at holde formen og tempoet ved lige i både gokart og racerbiler. Derfor er der ikke stort behov for at banke rust af forud for weekendens løb.

Alligevel bliver der behov for en smule omstilling. Grundet et travlt program for Mads Riis kommer de to kørere i weekenden til at køre en fuld løbsdistance hver; Mads Riis kører hele fredagens løb, mens Silas Rytter tager sig af den fulde distance om lørdagen.

– Selvom Silas allerede har kørt én løbsweekend alene, og Mads har masser af racererfaring, så kræver det en anden forberedelse at skulle køre dobbelt så langt som normalt, både fysisk og mentalt. Det er der helt styr på, og jeg forventer da at begge sørger for at nyde muligheden for at kunne køre hver deres løb fra start til slut, fortæller Morten Dons, teamchef i STEP Motorsport.

For Silas Rytter bliver det især interessant at vende tilbage til den lille Ginetta G40 GT5. I starten af august måned deltog han i et løb i den britiske Ginetta GT5 Challenge på Snetterton-banen, og erfaringerne herfra skulle gerne resultere i endnu bedre kørsel – også på de korte, danske baner.

– Det har hele været en del af planen, at Silas skulle til England og prøve kræfter med en anderledes bane og et noget hårdere felt. Jeg synes at han gjorde et rigtig flot stykke arbejde og rykkede sig meget i løbet af den weekend, så jeg glæder mig til at se hvad det har bidraget med til hans generelle performance, siger Morten Dons.

Weekendens løb afvikles fredag og lørdag, og løbene vises live på Youtube: https://youtube.com/supergtdanmark

 

Tidsplan for Padborg Park Night Race:

Fredag
10:55 – Tidtagning 1
13:15 – Tidtagning 2
15:25 – Race 1 (Mads Riis)

Lørdag
12:15 – Warm Up
14:50 – Race 2 (Silas Rytter)

Pressekontakt:
Kim Gripping
(+45) 61674558
kim@grippo.dk