Nye udfordringer venter STEP-talenterne i Sverige

I weekenden drager de unge racertalenter til Sverige for at køre tredje afdeling af Nordic 4-mesterskabet på Gelleråsen Arena. 

Med to løbs erfaring allerede pakket i rygsækken er det en ny og anderledes udfordring, der er på programmet for Sebastian Bach og Lærke Rønn Sørensen. De har aldrig været på Gelleråsen før, så de får travlt med at lære banen at kende under fredagens testkørsler. Heldigvis kan Mathias Bjerre Jakobsen bidrage med sine erfaringer fra banen, hvor han også kørte på sidste år.

De tre køreres erfaringer fra årets første to løb er ganske forskellige. For Mathias Bjerre Jakobsen har det været en rutsjebanetur, hvor den københavnske kører har haft masser af fart på, men teknikken har svigtet ham og kostet dyrt i mesterskabsstillingen. Nu skal der ses fremad, og som én af få kørere i feltet med erfaringer på Gelleråsen er der potentiale for at få gode resultater med hjem.

Sebastian Bach er kommet godt op i fart på bare to løbsweekender, og med den første heatsejr i hus på FDM Jyllandsringen er humøret, motivationen og selvtilliden i top. Nu bliver udfordringen at lære en ny bane at kende og være konkurrencedygtig med et minimum af træning før tidtagningen starter lørdag.

Det samme gælder for Lærke Rønn Sørensen, der efter en udfordrende weekend på FDM Jyllandsringen kan se frem til en frisk start på, for hende, ny asfalt.

– Gelleråsen er en rigtig fed racerbane med gode udfordringer til kørerne, så jeg er sikker på at vi får en weekend, hvor alle tre kan bygge på det fundament, som efterhånden står solidt hos dem hver. Det bliver en god udfordring at komme til en bane, hvor vi ikke har kørt en håndfuld testdage i forvejen, for sådan bliver det i stor grad for dem, når de en dag skal videre fra det danske mesterskab, siger teamchef Morten Dons om weekendens løb.

– Og så bliver det jo bare hyggeligt at være afsted lidt længere væk hjemmefra end vi plejer. Det plejer at give lidt ekstra til stemningen, både i teamet og blandt hele danskerlejren, så vi satser på at komme hjem med gode oplevelser og erfaringer i bagagen, slutter han.

Nordic 4 kører i weekenden sammen med det svenske Formula Nordic-mesterskab på banen. Løbene kan ses live på Formula Nordic’s Youtube-kanal.