Omstillingsevnen bliver afgørende i weekenden

Julius Dinesen og Victor T. Nielsen kan se frem til nye udfordringer, når de vender tilbage til Padborg Park til weekendens Night Race.

Som navnet antyder køres weekendens sidste heat på den sønderjyske bane nemlig kort før mørkets frembrud. Selvom banen på ingen måde er ukendt for de to unge racerkørere, bliver det alligevel en ny situation. Udover den åbenlyse mangel på dagslys kan vejret også spille ind.

– Der bliver helt sikkert en udfordring med bremsepunkter som ikke ligner sig selv, når lyset forsvinder fra banen, og det er ikke noget vi kan træne – så finaleheatet kommer til at kræve en vis omstillingsevne fra kørerne, siger teamchef Morten Dons, som også tjekker vejrudsigten med korte intervaller op til weekenden.

– Vi har ikke haft en reel regnvejrsweekend endnu, men især fredag ser ud til at kunne blive rigtig våd. Uden en masse træning i regnvejr må drengene forvente en stejl indlæringskurve for at mestre den våde asfalt, men det skal de nok klare, siger teamchefen.

Forud for weekenden fører Julius Dinesen an i Formel 4-mesterskabet med 17 point ned til andenpladsen. Med seks heat tilbage af mesterskabet er der ikke plads til store fejltrin, hvis føringen skal holdes hele vejen til finaleweekenden.

Victor T. Nielsen har udviklet sig konstant siden starten af sæsonen og tog sit hidtil bedste resultat på Ring Djursland. Den nordjyske teenager har stadig sin første heatsejr til gode, og fortsætter formkurven sin opadgående retning i weekenden kan den være inden for rækkevidde.

Weekendens tre heat i Formel 4 kan ses live på youtube.com/supergtdanmark.