Pole Position, heatsejr og nye erfaringer med hjem fra Sturup

De unge talenter fik noget for lærepengene i weekendens afdeling af Formel 4-mesterskabet på Sturup Raceway, hvor Julius Dinesen og Victor Nielsen oplevede alle ender af humørskalaen.

Efter en god træningsdag inden weekenden var det en veloplagt Julius Dinesen, som satte den bedste tid i kvalifikationen og sikrede sin og teamets anden pole position ud af to mulige. Victor oplevede problemer med gearskiftet og måtte nøjes med syvende bedste omgangstid.

Og så kom den, sejren. Løbet i sig selv var ikke voldsomt ophidsende, men Julius fik en god start og lagde et godt forspring ud til de nærmeste konkurrenter. Forspringet holdt hele vejen til mål, mens Victor kunne køre i mål på sjettepladsen, fortsat med et gearskifte som havde sit eget liv.

Et par timers arbejde på bilen lørdag eftermiddag og aften løste problemerne med Victors bil, og i andet heat var der igen fuld fart over teamets hurtige nordjyde. Han og Julius lå begge og kæmpede for at komme frem gennem feltet, da et øjebliks uforsigtighed forårsagede en kollision mellem de to teamkammerater. Julius endte løbet udenfor banen, mens Victor faldt tilbage til en syvendeplads.

Fejl sker – og efter en snak og et håndslag mellem de to teamkammerater var fokus tilbage på det vigtige: weekendens sidste heat. På brugte dæk lykkedes det Julius at holde trit med to lynhurtige konkurrenter, og selvom han ikke fik held til at indhente eller overhale dem, kunne han glæde sig over gode point til mesterskabet:

– Det har været en lidt hård og blandet weekend. Pole position og sejr er jo sindssygt fedt, men jeg ville gerne have undværet afkørslen i andet heat. Jeg har lært en del i denne weekend; jeg skal have lidt mere tålmodighed og ikke bare angribe med det samme, for det giver ikke altid det resultat, jeg håber. Der er bare nogle forskelle fra karting til formelbiler, som jeg skal vænne mig til, siger Julius, som kan glæde sig over at have bragt sig i føring af mesterskabet.

Victor Nielsen kæmpede ligeledes med godt slidte dæk i finaleheatet, og med endnu en syvendeplads satser han på genrejsning når der køres på Jyllandsringen om to uger:

– Vi har bøvlet en masse med at bilen ikke ville skifte gear, og det var først rigtigt løst her til morgen. Den slags kan ske, men det var selvfølgelig ikke optimalt. Dækkene var også færdige til sidst, så jeg synes da at jeg har fået lov til at kæmpe lidt for det, lyder det fra den hurtige nordjyde, som glæder sig til at prøve kræfter med Jyllandsringen:

– Der har vi ikke kørt mange omganges test, så det bliver lidt interessant at se hvordan styrkeforholdet ser ud. Jeg håber at jeg hurtigt kan få den lært, så jeg kan komme lidt længere op i feltet.

For teamchefen har det været en god weekend. Især hvis man tager de udviklende briller på:

– Én ting er at køre en hurtig omgang i kvalifikationen. Noget helt andet er at gennemføre et løb, køre taktisk og få det optimale ud af den bil, man sidder i. Begge vores kørere har lært nogle vigtige ting i denne weekend, og selvom det aldrig er sjovt at have et sammenstød – slet ikke med en teamkammerat – er det noget, man virkelig kan lære noget af.

– Jeg er ærgerlig over at vi ikke fandt fejlen på Victors gearskifte i første omgang, men jeg er stolt af at vi i vores anden løbsweekend kan noteres for pole position, en sejr og en tredjeplads. Det grundlæggende har vi på plads, og sammen med Victor og Julius bygger vi videre, én sten ad gangen, siger Morten Dons.

Efter anden afdeling af mesterskabet fører Julius Dinesen an i DM-stillingen, mens Victor T. Nielsen har indtaget fjerdepladsen, ikke langt fra de tre forreste kørere.