Race Team

DET ULTIMATIVE VÆRKTØJ TIL AT LÆRE HÅNDVÆRKET

Det internationale motorsportsforbund (FIA) etablerede Formel 4-klassen som den oplagte nationale indstigningsklasse for unge racerkørere, som ønsker at skifte karting ud med banesport.

Opskriften har vist sig at være vellykket, og med mesterskaber i over 20 lande, heriblandt Danmark, er der masser af muligheder for at starte sin karriere her.

STEP Motorsport deltager i 2024 med fire kørere i det danske mesterskab, Nordic 4. Muligheden for at køre race mod andre unge talenter i ens materiel giver det optimale udgangspunkt for kørerudvikling – og det er dét, vi er her for.

Udover deltagelsen i Nordic 4 er vores kørere ligeledes tilknyttet STEP Academy, hvor vi arbejder med medietræning, karriereplanlægning og sponsorsøgning som vigtige emner.

Fra karting til bilsport

Overgangen fra karting til banesport kræver mere end den køretekniske omstilling. Skal karrieren byde på internationale muligheder er det et must at lære håndværket fra bunden. Formel 4-bilen er en perfekt platform, hvor køreren lærer at arbejde med både bilens fysiske vejgreb og det aerodynamiske greb fra vingerne.

Køreteknik og mekanisk forståelse er et must, når man som racerkører kommer til de internationale teams, ligesom evnen til at sætte sig ind i data fra bilen også skal mestres. Men STEP Motorsport handler om meget mere end at køre stærkt på banen:

Vores kørere bliver trænet i sponsorarbejde og mediehåndtering – som racerkører er sponsorsøgning og PR en vigtig del af hverdagen, og jo bedre man er til det, desto lettere er det at komme i betragtning til de spændende muligheder og sponsorater.

Kørere 2024

🇩🇰 DANMARK
Mathias Bjerre Jakobsen
🇩🇰 DANMARK
Lærke Rønn Sørensen
🇩🇰 DANMARK
Sebastian Bach
🇩🇰 DANMARK
Sebastian SCHOU
Juniorkører

Mesterskabet

Nordic 4 er en naturlig udvikling af de tidligere ungdomsklasser så som Formel Ford, Formel Opel/Lotus m.fl., men med en langt højere sikkerhed og et strammere teknisk reglement. Begge dele er med til at gøre Nordic 4 til en billigere og langt mere sikker ungdomsklasse.

Nordic 4 er baseret på Formel 4-konceptet der blev udviklet af det internationale bilsportsforbund FIA, specifikt til den kritiske overgang mellem karting og bilsport, og vejen videre over Formel 3, Formel 2 og i sidste ende Formel 1.

Det overordnede mål med klassen er at hjælpe den næste generation af danske talenter videre i karrieren.

Se videoen fra Formel 4-mesterskabet 2022 herunder

LØbskalender 2024

27-28. april: Padborg Park

11-12. maj: FDM Jyllandsringen

1-2. juni: Gelleråsen Arena (S)

22-23. juni: Ring Djursland

13-14. juli: Falkenberg Motorbana (S)

13-14. september: Padborg Park Night Race

28-29. september: FDM Jyllandsringen