Silas Rytter tager næste skridt med STEP

Efter flere succesfulde år i gokartsporten er tiden snart inde for Silas Rytter til at tage næste skridt i sin karriere. Den nordjyske teenager har indgået et samarbejde med STEP Sports Management for at komme bedst videre med sin sport.

Der er flere muligheder på bordet for 2021-sæsonen, hvor Silas både fortsætter med karting og planlægger at stifte bekendtskab med rigtige racerbiler. Blandt andet vil han, hvis løbskalenderen passer, deltage i Danish Endurance Championship i STEP Sport Managements Ginetta G40 GT5-racer.

Silas Rytter bliver i så fald én af to kørere i bilen, som drives af tidligere European Le Mans Series-løbsvinder Morten Dons. Og selvom opgaven med at køre bilen bliver en ny og spændende udfordring, er det i lige så stor grad et skræddersyet træningsforløb udenfor banen, der kommer til at præge 2021.

“Jeg er glad for at Silas har valgt at tage næste skridt i sin karriere sammen med os. Silas har leveret flotte resultater i sin gokarttid, både på danske og internationale gokartbaner, og da vi tidligere på året havde ham i bilen ved en testdag, viste han en rigtig god forståelse for bilen – og en professionel måde at arbejde på”, fortæller Morten Dons, og fortsætter:

“Hele formålet med vores projekt i Danish Endurance Championship er at modne unge racerkørere som Silas til en international karriere i motorsporten. At køre bilen er kun en lille del af at skabe sig en karriere – resten handler om at forstå branchen, skabe et økonomisk fundament og kunne håndtere sin markedsføring og PR. Det er de områder, som Silas kommer til for alvor at arbejde med i løbet af året.”

Og selvom meget kommer til at handle om ting udenfor racerbanen er målet det samme: STEP Sports Management’s Ginetta G40 GT5 skal gøre god figur på de danske baner.

“Vi skal ikke nødvendigvis ud og vinde – men målet er, at kørerne såvel som teamet skal udvikle sig i positiv retning hver eneste gang, vi er på banen. Gør vi det, så bør der også være pokaler i sigte i løbet af sæsonen.”

Silas Rytter glæder sig til at tage hul på en stærk 2021-sæson, hvor han både kommer til at prøve kræfter med nye udfordringer og samtidig fortsætter i sit kendte spor:

“Jeg testede sammen med STEP på Padborg Park tidligere på året, og det var en rigtig god oplevelse. Morten Dons var god til at sætte mig ind i hvordan bilen skulle betjenes, og han gjorde meget for at hjælpe mig til at lære det hele”, siger Silas Rytter, som ser store fordele i at kunne forberede sig til en international karriere på dansk asfalt:

“Det bliver en fed sæson, hvor jeg både får lov at fortsætte med karting på et højt niveau og samtidig kan begynde at arbejde professionelt mod det næste skridt i karrieren. Jeg er glad for at det er muligt at lære af en af de bedste uden at skulle rejse om på den anden side af jorden”, fortæller Silas Rytter.