Solen skinnede på STEP Motorsport på Jyllandsringen

Det blev en god weekend, både på og udenfor banen, da STEP Motorsport deltog i tredje afdeling af det danske Formel 4-mesterskab på Jyllandsringen.

Julius Dinesen ankom til banen som den førende kører i Formel 4-mesterskabet efter en flot weekend på Sturup Raceway, og Victor T. Nielsen var topmotiveret for at hente gode resultater hjem. De to faste kørere fik i weekenden følgeskab af belgiske Aurelia Nobels, som for en enkelt weekend byttede det brasilianske mesterskab ud med det danske for at få ekstra løbserfaring.

Om det var en god nats søvn eller bare råt talent, vides ikke, men i tidtagningen var det Victor T. Nielsen som var hurtigste kører i feltet. Med næsten tre tiendedele sekund ned til teamkammerat Dinesen sikrede Victor sin første pole position. Aurelia Nobels var ellers godt med og forbedrede sine omgangstider, men blev henvist til bagerste startplacering efter en fejl på hendes kørerudrustning ved teknisk kontrol.

Med STEP-brillerne på så starten af første løb rigtig godt ud. To grønne racerbiler på forreste række er et herligt syn, men det varede ikke evigt. Victor var nemlig lige hurtig nok på aftrækkeren da starten gik og indkasserede en strafbane, som kostede en håndfuld placeringer. Julius kunne til gengæld køre en sejr hjem i sikker stil, mens Victor kørte sig tilbage i top tre og jagtede andenpladsen helt frem til målstregen.

Aurelia Nobels kørte sig fra 14. pladsen til ottendepladsen, hvilket betød at hun startede weekendens andet løb fra pole position, mens Victor og Julius startede på henholdsvis sjette- og ottendepladserne.

Det blev dog ikke til den store jubelscene for Aurelia, der præcis som Victor fik taget hul på løbet lidt før de røde lamper slukkede. Hun nåede dog ikke at gennemføre den strafbane, som forseelsen blev takseret til, for midt på første omgang endte hun løbet i sandfanget udenfor banen.

Det midterste løb er altid det sværeste i en Formel 4-løbsweekend på grund af den omvendte startrækkefølge. Det var også tilfældet på Jyllandsringen, hvor Julius og Victor kørte sig frem til en tredje- og femteplads i et tæt felt.

Søndagen bød også på andet end adrenalinfyldt racerløb. Teamet var til weekenden blevet udvidet med et helt VIP-afsnit, som søndag blev fyldt med glade gæster til en dag med racerløb og højt humør. Der blev grillet, grint og set på racerløb til den helt store guldmedalje.

Finaleløbet udgjorde afslutningen på årets hidtil største løbsweekend på Jyllandsringen, og med Julius, Victor og Aurelia på henholdsvis anden, fjerde og ellevtepladserne på startgridden var der lagt op til spændende afslutning.

Efter et lille sammenstød med en konkurrent kørte Julius sig i front af feltet og holdt føringen til mål med et fornuftigt forspring til nærmeste konkurrent. Victor havde ikke heldet med sig i starten af løbet, men var løbets hurtigste kører og satte bedste omgangstid med næsten et sekund ned til næsthurtigste omgangstid. Aurelia kørte endnu et stærkt løb og sluttede på syvendepladsen, lige bag Victor.

Julius Dinesen kan tage på sommerferie med en stabil føring i mesterskabet efter tre ud af seks afdelinger:

– Det har været en fed weekend. Farten har været god, og jeg følte hele tiden at jeg havde styr på situationen. Der er blevet kørt lidt hårdt i denne weekend, men jeg synes at det har været fair og ordentligt, så jeg glæder mig mest af alt over at have fået gode point med i mesterskabet, siger Julius.

For Victor Nielsen blev det til en enkelt podieplacering, men farten kan ingen tage fra ham:

– Jeg er vildt glad for at have fået så meget fart i bilen, for det har jeg kæmpet lidt med. Havde jeg ikke lavet den tyvstart fra pole position tror jeg at min weekend havde set noget anderledes ud, men det er okay – jeg er med for at udvikle mig som racerkører, og nu har jeg lært ikke at lave tyvstart, griner den nordjyske kører.

Aurelia Nobels har haft en lærerig weekend i gode rammer:

– Jeg har virkelig lært meget i denne weekend! Det har været sjovt at lære Jyllandsringen at kende og køre mod de danske kørere, og jeg synes at jeg hurtigt kom op i hastighed. Jyllandsringen minder meget om de baner, jeg kører på i Brasilien, så jeg er sikker på at jeg kommer styrket tilbage dertil, fortæller hun.

For teamchefen har weekenden været et godt bevis på at man med det rigtige team bag sig kan udrette store ting:

– Vi har haft ret travlt op til weekenden, og det var mildt sagt. Klargøring af en tredje bil på halvanden uge og en hel VIP-afdeling der skulle skinne om kap med solen. Siden vi kom til banen er alt gået rigtig godt, så jeg er dybt taknemmelig for at have så dygtige folk med på teamet – både til at skrue på bilerne og til at lave en fest for gæsterne.

– Victor og Julius bliver ved med at udvikle sig hver gang, de er på banen, og denne gang havde vi også fornøjelsen af Aurelia, som både kom med god energi til teamet og samtidig arbejdede målrettet og tog store skridt hver gang, hun var på banen, siger Morten Dons.

Julius Dinesen fører fortsat Formel 4-mesterskabet, mens Victor er på femtepladsen. Der er nu dømt sommerferie i halvanden måned inden sæsonen fortsætter på Ring Djursland i midten af august.