Stærk Nordic 4-sæsonpremiere for STEP-talenterne

Der var podieplaceringer og pokaler til flere af STEP-kørerne i weekendens afdeling af Nordic 4-mesterskabet på Padborg Park.

Efter forårets grundige forberedelser blev det langt om længe tid til at komme på banen og måle sig med konkurrenterne. Og her stod det hurtigt klart, at forberedelserne var det hele værd.

I lørdagens tidtagning satte Mathias Bjerre Jakobsen pole position, mens Sebastian Bach var bedste debutant med fjerdehurtigste omgangstid. Både Lærke Rønn Sørensen og Sebastian Schou præsterede at være blandt de 10 hurtigste kørere. 

Glæden fortsatte i første heat, hvor Mathias Bjerre Jakobsen, trods en uheldig påkørsel bagfra på første omgang, ikke lod sig presse bagfra og tog en flot sejr. Også her leverede Sebastian Bach en flot indsats og kørte en fjerdeplads hjem – i øvrigt foran Lærke Rønn Sørensen, mens Sebastian Schou sluttede på ottendepladsen. Dermed var det STEP Motorsport-juniorkøreren, som holdt forrest på startgridden til søndagens første løb.

Schou tog dog starten med ro og fokuserede på at få bilen med hjem i ét stykke. Til gengæld spurtede Lærke Rønn Sørensen frem og tog føringen, der dog ikke holdt hele vejen hjem. Hun sluttede på en stærk andenplads, efterfulgt af Mathias Bjerre Jakobsen, der kørte sig frem fra ottendepladsen. Sebastian Schou kom i mål på sjettepladsen, mens Sebastian Bach sluttede to pladser længere nede.

I tredje og sidste heat så det længe ud til, at der skulle stå STEP og Mathias Bjerre Jakobsen på sejrsskamlen. Med en flot start skød han frem og tog en komfortabel føring, og gennem hele heatet holdt han sig ubesværet i front. Indtil der med få omgange tilbage opstod en defekt i bremsesystemet og Mathias måtte køre af banen for at få stoppet bilen. En knusende ærgerlig slutning på Mathias’ måske flotteste formelløb til dato.

Lærke Rønn Sørensen blev dermed bedst placerede STEP Motorsport-kører på fjerdepladsen, lige foran Sebastian Bach og Sebastian Schou.

Mathias Bjerre Jakobsen:
“Det er fedt at være tilbage på banen, og bortset fra det sidste heat gik det virkelig godt. Jeg har fundet farten, og jeg føler mig godt tilpas hos STEP, så jeg er sikker på at vi nok skal få hentet flere sejre i de resterende seks løbsweekender.”

Lærke Rønn Sørensen:
“Det er gået ret godt i denne weekend, og selvom jeg gik glip af en heatsejr i det andet heat, er jeg ret godt tilfreds med det hele. Nu er vi i gang, og jeg glæder mig til at være tilbage i bilen igen om to uger.”

Morten Dons, teamchef:

“Det er en kæmpe streg i regningen, at Mathias må udgå fra en sikker føring på grund af en defekt. Det må ikke ske, så vi skal kigge indad og sikre at det aldrig sker igen. Når det så er sagt, er jeg enormt glad og stolt af de resultater, vi har fået med hjem i denne weekend. Alle fire kørere har leveret varen og levet op til egne og fælles målsætninger, så jeg er ikke i tvivl om, at det her bliver et brag af en sæson!”

Om bare to uger går det igen løs, denne gang på FDM Jyllandsringen. Her fortsætter talentudviklingen på højeste klinge.