Stærk sæsonafslutning sikrer Formel 4 Teammesterskabet til STEP Motorsport

Leo Robinson, Oscar Wurz og Victor Nielsen leverede alle solide præstationer i årets sidste løb.

For teamets to udenlandske kørere var det endnu en ny bane på kalenderen, men i løbet af fredagens træninger blev de hurtigt dus med Jyllandsringens udformning. For Victor Nielsen var det et glædeligt gensyn med både bil og bane efter at have været væk i et par løb.

I tidtagningen var Leo Robinson bedste STEP-kører på fjerdepladsen, mens Oscar Wurz og Victor Nielsen indtog sjette- og syvendepladserne.

Finaleweekenden giver traditionelt set lidt mere hektiske racerløb, og det var også tilfældet denne gang. Lidt tumult i starten af første heat betød, at Victor Nielsen og Leo Robinson kunne køre sig frem og tage anden- og tredjepladsen, mens Oscar Wurz sluttede på femtepladsen. Han tog til gengæld revanche i det næste heat, hvor han sikrede sit hidtil bedste resultat med en andenplads lige foran Leo Robinson og Victor Nielsen.

De flotte og stabile resultater i de to første heat udløste enhver teamejers drøm: STEP Motorsport-biler på de tre forreste startplaceringer til årets sidste heat. Her havde en kort byge af støvregn til gengæld tilføjet krydderi til løbet. En fugtig og fedtet asfalt betød, at nogle – inklusive de tre STEP-racere – kørte på banen med slickdæk monteret, mens andre satsede på at regndæk var den rigtige vej frem.

Og regndækkene var det rigtige valg. I hvert fald i de første par omgange, hvor alle tre STEP-kørere måtte se deres konkurrenter køre fra dem. Men så tørrede banen op, og placeringerne blev igen rokeret rundt.

Bedst gik det for Leo Robinson, som tog endnu en andenplads trods en ihærdig jagt på den førende. Victor Nielsen kom i mål på fjerdepladsen, mens Oscar Wurz sluttede sæsonen med en syvendeplads.

Leo Robinson kunne desuden tage en pokal med hjem for tredjepladsen i Rookie-mesterskabet. Imponerende, taget i betragning, at han kun har kørt halvdelen af sæsonen.

Teamchef Morten Dons kunne også selv betræde præmiepodiet som vinder af teammesterskabet i Formel 4 2023, og han var glad efter weekendens tre løb:

– En weekend som den her er jo det, der driver os: Tre kørere, som har udviklet sig og er med i toppen af feltet. Leo stødte til os for en måned siden på Ring Djursland og var med det samme konkurrencedygtig, og jeg havde sådan håbet, at han kunne få en sejr med hjem i dag – men han har vist, at han har et stort potentiale, og jeg er glad for at have haft en kører som ham med os, siger Morten Dons og fortsætter:

– Oscar er på samme måde vokset med opgaven alene siden sin debut på Padborg Park for to uger siden, og kørte nogle gode løb i dag. Han er en hurtig kører, som arbejder virkelig ihærdigt for at blive dygtigere, og med den indstilling kan han nå langt!

– Og så var det godt at have Victor tilbage i teamet, og på trods af at have været væk fra bilen i et stykke tid, lavede han også nogle fine resultater. Det er en god afslutning på sæsonen, som jeg håber kan sende ham godt videre til næste skridt i karrieren.

Som nyslået vinder af teammesterskabet er Morten Dons heller ikke i tvivl om hvorfor, det kunne lykkes:

– Frem for alt skal man have nogle kørere, der kan gøre sig gældende i toppen. Men kørerne skal have biler, som kan køre stærkt hele vejen til målflaget, og nogle rammer som giver dem ro og mulighed for at vokse. Jeg er stolt af vores lille team og alle de mennesker, som deler passionen og ambitionen om at løfte næste generation af racerkørere op til et internationalt niveau, siger teamchefen, og tilføjer:

– En stor tak til alle i og omkring teamet for en kanon indsats i år. Jeg er taknemmelig for det hårde arbejde, der bliver lagt i at holde niveauet højt på og udenfor banen.

Når én sæson slutter, er den anden allerede begyndt. Således er STEP Motorsport allerede i gang med at arrangere testdage for potentielle, nye kørere til 2024.