STEP Motorsport får løbsdebut i grænselandet

Efter et succesfuldt debutløb i Danish Endurance Championship (DEC) på Ring Djursland er STEP Motorsport klar til en varm weekend på Padborg Park.

Med top 5-placeringer i første afdeling af DEC-mesterskabet på Ring Djursland er der allerede bevis for at den lille Ginetta G40 GT5 har sin plads i DEC-seriens Klasse 2. På Padborg Park bliver udfordringen dog større, forklarer teamchef Morten Dons:

– Hvor Ring Djursland passer godt til vores bil på grund af de korte langsider og tekniske sving, så favoriserer Padborg Park de lidt mere motorstærke biler. Det betyder, at vi får lidt udfordringer, men omvendt tror jeg at vi kan få vores Hankook-dæk til at holde længere fordi bilen er så let. Men det er ikke til at sige – og med de varslede temperaturer er det umuligt at spå om, fortæller han.

Til weekendens løb er Silas Rytter eneste kører på bilen, da Mads Riis har valgt en ny retning for sin sæson. Det giver mere køretid til den nordjyske kartingprofil – og det tror Morten Dons bliver en sund udfordring for Rytter.

– Silas gjorde det rigtig godt i bilen på Ring Djursland, og kombinationen af mere køretid og høje temperaturer kommer til at kræve både fysisk og mental forberedelse, hvis vi skal have det optimale ud af løbene. I forhold til hans langsigtede mål er det også fint at stifte bekendtskab med nogle af de faktorer, for det bliver ikke sidste gang at han får en hård arbejdsdag, fortæller Morten Dons.

Løbene i Danish Endurance Championship streames gratis på youtube.com/supergtdanmark.

Tidsplan for DEC ved Sommerløbet på Padborg Park

Lørdag

10.30: Tidtagning 1
13.40: Tidtagning 2
15.15: Race 1

Søndag

12.05: Race 2