STEP Motorsport har talenterne klar til DEC-premieren

Sæsonstarten har været længe undervejs, men i weekenden køres årets første løb i Danish Endurance Championship (DEC) på Ring Djursland. STEP Motorsport har to tidligere kartingprofiler klar i teamets Ginetta G40 GT5 – og de kommer velforberedt.

For Mads Riis’ vedkommende har den udskudte sæsonstart nemlig givet anledning til en gedigen tyvstart. Den sønderjyske gokartkører, som blev kåret til Årets Kartingkører 2020, sprang nemlig til, da muligheden for at deltage i Formel 5-klassens åbningsløb bød sig.

– Det var en super mulighed, der gav mig værdifuld erfaring med banerace og den race craft, som skal til. Der er lidt flere ting at holde øje med i en racerbil, så jeg føler at det gav et lille forspring inden weekenden.

Også Silas Rytter har nået at få ekstra erfaringer inden sæsonstart. En testdag på den britiske Donington Park-bane i en bil næsten magen til teamets Ginetta G40 blev arrangeret og afholdt i sidste uge, og de erfaringer glæder Silas sig til at drage nytte af:

– Det var virkelig fedt at prøve Donington-banen og få lidt flere erfaringer med de rigtige racerbaner. Der var mange ting som jeg kan tage med videre til de danske baner, så jeg glæder mig bare til endelig at komme i gang!

STEP Motorsport stiller op i DEC’s Klasse 2, og selvom teamets britiske racerbil ikke umiddelbart er konkurrenterne teknisk overlegen, forsikrer teamchef Morten Dons, at man ikke skal skue hunden på hårene:

– Ginettaen er måske lidt en underdog i klassen, men den har en lav vægt og en rigtig god balance, så vores fokus bliver at holde et hurtigt og stabilt tempo, for det er på distancen at konkurrenterne skal slås.

– Og så er det vigtigt at huske, at hele projektet handler om at Mads og Silas skal udvikle sig som racerkørere og forberede sig til en spændende fremtid – så på lang sigt er det placeringerne langt fra så interessante som processen og læringen.

Testdagene forud for sæsonen er gået godt, og teamchefen har stor tiltro til sin kørerduo på trods af deres status som debutanter i banesporten:

– Nu er de jo på ingen måde nye i motorsporten, og testdagene har også bevist at de begge er helt klar til det her. At de så derudover har en super god kemi og samarbejder rigtig godt, det gør det bare meget lettere at opnå flotte resultater.