STEP Motorsport tog hul på sæsonen i Spanien

Når ambitionerne er høje, skal forberedelserne være tilsvarende omfattende. Derfor indledte STEP Motorsport sæsonen i Nordic 4 med fire træningsdage på Circuito de Calafat i Spanien.

Dagene blev brugt på at banke vintermånedernes støv ud af kroppen og få hundredevis af kilometers erfaring med de hurtige formelbiler. For Mathias Bjerre Jakobsen og Lærke Rønn Sørensen var der tale om et gensyn med bilerne, og gensynsglæden var stor efter godt fem måneders motorsportstørke.

– Det har virkelig været godt at komme tilbage bag rattet igen. Da først rytmen kom ind i kroppen igen, har jeg fået kørt en masse gode kilometer og fået nye erfaringer med bilen. Banen er super fed og minder en del om de danske baner, så det kommer til at gøre en stor forskel for min sæson, siger Mathias Bjerre Jakobsen, der bakkes op af Lærke Rønn Sørensen, som med en halv sæson på bagen også havde glædet sig til at være tilbage i køredragten:

– Det har været rigtig godt at få så mange omgange i bilen, for der har været god mulighed for at udvikle køreteknikken i løbet af dagene. Teamet har taget rigtigt godt imod mig og hjulpet mig med at finde mig til rette, så det har været godt! Det gør heller ikke noget, at vi har fået lidt varme de sidste par dage, for det er god forberedelse til sommerløbene i sæsonen,, siger hun.

Sebastian Bach skifter til denne sæson gokarten ud med formelbiler og Nordic 4. På trods af et par testdage i fjor var turen til Calafat nordjydens første rigtige smag på årets udfordringer, og efter fire dage i det varme sæde er konklusionen klar:

– Jeg synes at det har været nogle fede dage med masser af omgange og et godt fokus på at lære bilen at kende. Efter testen føler jeg mig tryg i bilen, så nu glæder jeg mig til at fortsætte udviklingen hjemme i Danmark, fortæller Sebastian Bach.

Emily Cotty er som Sebastian Bach ny i formelbiler, men hun har holdt sig varm over vinteren med gokarttræning. Også hun fandt sig godt til rette i STEP Motorsports Nordic 4-racer og ser nu frem til en stærk debutsæson på de danske og svenske racerbaner:

Ikke bare omgange på banen

Som kører i STEP Motorsport er det ikke kun omgange på banen, som tæller. Samarbejde, teknisk forståelse og medietræning er også vigtige elementer bag en succesfuld racerkører. Derfor blev der også brugt tid på at arbejde på de områder i løbet af dagene.

– Vores kørere har alle en ambition om at dyrke deres sport på et højt niveau og på sigt kunne skabe sig en karriere som racerkørere. Derfor har vi brugt tid på at give dem vigtig viden om bilens opsætning og fysikken bag, så de bliver dygtigere til at give feedback til mekanikerne, fortæller teamchef Morten Dons, som desuden også satte fysisk træning og forskellige medieopgaver på programmet for ugen.

Det hele var dog langt fra hård og krævende træning. Onsdag aften var der dømt fællesspisning for alle deltagende, og i løbet af dagene blev der hygget godt undervejs.

– Det vigtigste er selvfølgelig, at alle fire kørere har haft nogle lærerige dage og har fundet både fart og forståelse for bilerne. Vi er rigtig godt tilfredse med dén del og deres indsats helt generelt. Vi har en lang sæson foran os, så jeg er også glad for at både kørere og forældre har lært hinanden og teamet at kende på turen. Det, tror jeg, kommer til at give os en stærk start på sæsonen, når vi kommer til første løb, siger Morten Dons.

En solid testkører

Også STEP Motorsports test- og reservekører, Sebastian Schou, var til stede i Spanien, hvor han fik tilbagelagt et pænt antal omgange og viste et stort potentiale:

– Jeg tror, Sebastian Schou overraskede nogle – måske faktisk mest sig selv. Han lærer hurtigt og viste rigtig god car control og forståelse for bilen. Der er ingen tvivl om, at han kan blive en rigtig solid racerkører, hvis blot han får muligheden for at forfølge sine ambitioner, siger Morten Dons.

Inden sæsonen i Danmark starter den sidste weekend i april, er der planlagt flere testdage på de danske baner, så STEP-talenterne er maksimalt forberedt til sæsonen.