STEP Motorsport tog podieplacering med hjem fra udebaneløb

STEP Motorsports forventninger var lave forud for weekendens afdeling af Danish Endurance Championship (DEC) på Padborg Park. Teamets Ginetta G40 GT5 har ikke samme motorpower som konkurrenterne i mesterskabet, og på den sønderjyske racerbane med de lange, lige stræk, var de bedste kort i hænderne på konkurrenterne.

Men selvom forudsætningerne ikke var de bedste, blev der alligevel arbejdet målrettet for at opnå et flot resultat. Med henholdsvis fjerde- og sjettehurtigste omgangstid i de to kvalifikationer beviste Silas Rytter, at rå power ikke er alt.

Første løb blev kørt lørdag eftermiddag, og den nordjyske gokartprofil lagde en solid indsats bag rattet. Samtidig havde teamet lavet sit hjemmearbejde og indøvet det kunstige kørerskifte-pitstop, hvor Silas under et pitstop skulle ud af bilen og ind igen, til perfektion. Det betød, at Silas kunne sikre sin og teamets første podieplacering i Danish Endurance Championship med en imponerende tredjeplads.

– Det var et godt race, synes jeg. Det er jo lidt specielt, for jeg kan se at mine konkurrenter bare trækker fra mig, når vi kommer ud på langsiden, men til gengæld kan jeg få vores lille bil noget hurtigere rundt i de snævre områder af banen. Jeg er glad for at vi kom i top tre, for det beviser at man ikke altid kan vinde bare med en stor motor, fortæller Silas Rytter, som var tæt ved at kunne gentage successen i søndagens løb.

Her lagde Sæby-teenageren godt ud med gode og stabile omgangstider, og under pitstoppet hentede teamet igen kostbar tid – og således var Silas igen på tredjepladsen. Undervejs lykkedes det dog en enkelt konkurrent at slippe forbi, men det hårde slag kom i det sidste sving på den sidste omgang:

– Pedalen gik bare i bund! Jeg måtte fortsætte ind i pitten, og så krydsede jeg målstregen derinde, men det satte mig ned på femtepladsen. Det er lidt ærgerligt, fortæller Silas Rytter, som trods alt har fået pæne resultater og masser af læring med hjem fra en løbsweekend, hvor han og STEP Motorsport har været på overarbejde for at vinde Davids kamp mod Goliath.

Teamchef Morten Dons er da også glad for weekendens resultat, selvom bremseproblemet til sidst er et skår i glæden:

– Det er bare enormt ærgerligt at Silas mister en ellers sikker fjerdeplads på grund af et bremseproblem. Bilen har kørt perfekt hele weekenden, og der har ikke været nogen tegn på problemer – han havde fortjent den fjerdeplads, fortæller Morten Dons og fortsætter:

– Silas har gjort et rigtig flot stykke arbejde igen i denne weekend. Han har en professionel tilgang til både sit eget såvel som teamets arbejde, og samtidig forsøger han konstant at tage ved lære og blive bedre. Vi har brugt en del tid i weekenden på at analysere data og arbejde på hele mekanikken omkring et pitstop, og der er det fedt at Silas bare lytter, stiller spørgsmål og suger til sig. Det er den slags som gør det sjovt at være teamchef!

Der er blot to ugers pause, før forårssæsonen afsluttes med løb på FDM Jyllandsringen. Her håbes der på at de gode takter fortsætter:

– Jyllandsringen bliver spændende, for der er en del elementer som taler til vores fordel. Vi skal have lavet vores hjemmearbejde, og så må vi se hvordan det kommer til at gå, slutter Morten Dons.