STEP-talenterne viste potentialet på FDM Jyllandsringen

Alle tre kørere viste fremgang og kampånd i årets anden løbsweekend i Nordic 4-mesterskabet.

De gode takter fra sæsonpremieren fortsatte allerede i træningen, og i tidtagningen var Mathias Bjerre Jakobsen igen feltets hurtigste kører. Lige bag ham var Sebastian Bach, mens Lærke Rønn Sørensen var tæt på at fuldende et STEP Motorsport-top 3, men måtte nøjes med fjerde hurtigste omgangstid.

Mathias Bjerre Jakobsen kom rigtig godt fra start i første heat og kørte et forspring på mere end fire sekunder ud til forfølgerne. Han lignede en sikker vinder, indtil en teknisk defekt uretfærdigt tvang ham ud af løbet. Her lykkedes det til gengæld for Sebastian Bach, der imidlertid var rykket en placering tilbage, at kæmpe sig frem til førstepladsen og tage sin første heatsejr i Nordic 4.

Søndagens første løb gav Mathias Bjerre Jakobsen muligheden for at kæmpe sig fra bagerste startplacering frem til en imponerende tredjeplads, hvor han med et par omgange ekstra meget vel kunne have taget én af de forreste placeringer. Sebastian Bach leverede et godt stykke arbejde og kørte sig fra ottendepladsen frem til femtepladsen, mens Lærke Rønn Sørensen blev ramt af en konkurrent og røg ned bagerst i feltet med en beskadiget frontvinge. Hun lykkedes dog med at køre sig stærkt tilbage til ottendepladsen med en ikke helt optimal bil.

Tredje og sidste løb startede med Sebastian Bach i front. Han fik dog ikke lavet den bedste start og måtte se sig overhalet af to erfarne konkurrenter, men holdt til gengæld tredjepladsen hele vejen til det ternede flag. Især i Rookie-mesterskabet har weekenden været god for teamets aalborgensiske kører.

Mathias Bjerre Jakobsen startede løbet fra niendepladsen og kørte sig frem til fjerdepladsen på første omgang, men kunne trods en ihærdig indsats ikke indhente Sebastian Bach på tredjepladsen.

Lærke Rønn Sørensen blev idømt en strafbane for tyvstart og sluttede løbet i sandet på den fjerneste del af banen. En ærgerlig slutning efter at have været hurtig hele weekenden igennem.

– Alle tre har tydeligt vist deres potentiale, og det er fedt at se hvordan Sebastian havde overskuddet og farten til at være med helt fremme. Det er hans andet løb i bilen, så det er virkelig flot arbejde, siger Morten Dons, og fortsætter:

– At Mathias skulle udgå fra en komfortabel førsteplads igen er forfærdeligt. Han håndterede det flot og leverede en imponerende opkørsel i begge søndagens løb, og jeg er ikke i tvivl om, at han kunne have været med i den absolutte top. 

– Lærke startede stærkt med gode omgangstider, men løbene var udfordrende denne gang – primært på grund af omstændigheder, som hun ikke var i kontrol over. Hun er lynhurtig og lærenem, så jeg er sikker på at hun kommer stærkt tilbage på Gelleråsen, siger Morten Dons.

Næste afdeling af Nordic 4-mesterskabet køres på Gelleråsen Arena i Sverige om tre uger.