Talent forpligter: Mikkel Njor vil til udlandet

I 2020 blev han kåret som Årets Rallytalent af Dansk Automobilsports Union. Året efter som Årets DASU Talent. Nu har Mikkel Njor sat de udenlandske rallyprøver som næste destination.

De flotte priser har hjulpet den 22-årige rallykører til at stable et nyt projekt på benene. Og fra 2023 kommer resten af Europa for alvor til at høre om Njor fra Danmark:

– Jeg er meget ydmyg over de priser, jeg har vundet de sidste par år, og den tillid som DASU og danske motorsportsfans har vist mig har gjort at jeg har fået blod på tanden til at sigte højere end hidtil, fortæller Mikkel Njor om sit nye projekt.

I 2023 er planen at deltage FIA European Rally Championship med en Rally2-bil. Det betyder at denne sæson kommer til at foregå mere bag skrivebordet end fastspændt bag rattet i en rallybil:

– Jeg har indledt et samarbejde med STEP Sports Management for at få professionel hjælp til at komme ud på den internationale motorsportsscene. At stable et europæisk projekt på benene kræver en stor indsats, og derfor bliver mit fokus også i stor grad på at skabe det økonomiske grundlag inden næste år, siger Mikkel Njor.

DM1 Rally Himmerland 2021 – Nysum. Foto: Jokum Tord Larsen

Indtil videre planlægger Mikkel Njor at deltage i enkelte løb tællende til Danmarksmesterskabet samt i et eller flere rallysprint.

For STEP Sports Management betyder samarbejdet med Mikkel Njor mere end bare et nyt forretningsben:

– Selvom jeg i min aktive karriere altid har fokuseret på banesporten, har jeg altid været kæmpe fan af rally og den intensitet som det kræver hvis man vil være konkurrencedygtig. Mikkel er en dygtig rallykører, og samtidig har han både visioner og viljen til at kæmpe for at nå sine mål – så jeg glæder mig meget til at arbejde frem mod hans første EM-sæson, siger Morten Dons, indehaver af STEP Sports Management.