Gustaw Wisniewski fortsætter sæsonen med STEP Motorsport

Fra løbet på Ring Djursland er den polske kører fast medlem af STEP Motorsports indsats i Nordic 4-mesterskabet.

Den 16-årige polak har en lang række topresultater med sig i rygsækken fra sin tid i kartingsporten. Så gode resultater, at han er tilknyttet F1-teamet Stake F1 Team KICK Sauber’s kartinghold.

Som led i transformationen fra karting til formelbiler har Gustaw Wisniewski valgt at supplere deltagelsen i det spanske Formel 4-mesterskab med at køre resten af Nordic 4-mesterskabet. Det glæder teamchef Morten Dons, der onsdag havde teamets nye kører til træning på Padborg Park:

– Gustaw og hans familie er ambitiøse og professionelle, og jeg er glad for at de kan se potentialet i at køre nogle løb i Danmark med STEP som led i hans vej frem i formelklasserne. Vi har et godt program strikket sammen, som jeg er sikker på at han kommer til at få gavn af, siger teamchefen.

Og det er direkte fra nul til hundrede for Gustaw – og for den sags skyld også for Sebastian Bach – når årets fjerde løbsweekend bliver sparket i gang på Ring Djursland i denne weekend. På den kuperede bane nær Aarhus Lufthavn er der nemlig ingen træningsmuligheder forud for løbsweekenden, og derfor må man nøjes med simulatortræning og onboardvideoer, når der forberedes til løbet.

For Mathias Bjerre Jakobsen og Lærke Rønn Sørensen er udfordringen mindre, idet de begge har kørt på banen før – endda med pæne resultater:

– Mathias vandt et heat og var rigtig stærk på Ring Djursland sidste år, og Lærke overraskede alle derude ved at køre sig i top fem på sin debutweekend, så jeg tror at især de to kommer til at skille sig positivt ud. Sebastian har præsteret en imponerende læringskurve siden han satte sig i bilen første gang, så det vil ikke overraske mig, hvis han også er rigtig godt med, når først han har fået et par omgange på banen, siger teamchefen.

Søndagens to løb på Ring Djursland vises på Youtube-kanalen Dansk Motorsport Live klokken 09.00 og 14.45.